Gledali ga u šoku
30

Irski član u Evropskom parlamentu vrijeđao Juventus, na sjednicu stigao u dresu

D. P.
Wallace je veliki zaljubljenik u nogomet (Foto: Screenshot)
Wallace je veliki zaljubljenik u nogomet (Foto: Screenshot)
Irski zastupnik u Evropskom parlamentu Mick Wallace danas se pojavio na sjednici u dresu Torina i poslao je poruku protiv Juventusa.

Predstojećeg vikenda igra se čuveni derbi "della Mole", veliki torinski derbi između Torina i Juventusa koji je zakazan za subotu u 18 sati.

Tim povodom kontroverzni irski zastupnik pojavio se na sjednici Evropskog parlamenta i zagalamio slogan protiv Juventusa uvrijedivši navijače Stare dame. Riječ je o Micku Wallaceu, čovjeku koji je poznat po svojoj podršci Torinu.

Kada je dobio priliku za riječ, član ljevičarske grupe GUE-NGL počeo je galamiti ostavivši ostale parlamentarce u šoku.

"Predsjedniče, neka je sretno Torinu u subotu protiv Juventusa. Juve je sr..e, naprijed Toro", poručio je Wallace kombinirajući engleski i italijanski jezik.

Wallace je, inače, veliki ljubitelj nogometa, a 2007. godine osnovao je popularni irski klub Wexford FC, koji se trenutno takmiči u Prvoj ligi Irske.

S druge strane, derbi "della Mole" odavno nije bio važniji za Torino jer ovaj posrnuli velikan ove godine igra prilično dobro i bori se za izlazak u evropska takmičenja. Njihov rival Juventus je trenutno na trećem mjestu bez realnih šansi da ostane bez Lige prvaka.