Mladost - Metalleghe
83

Ironični Neretljak "čestitao" Čeliku na opstanku, Musemić zadovoljan rezultatom

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Nogometaši Mladosti Doboja kod Kaknja danas su rezultatom 2:2 remizirali sa ekipom Metalleghea koja nije ostala u društvu najboljih. Treneri obje momčadi na konferenciji za novinare kazali su svoj sud o utakmici i budućnosti.

Trener Metalleghea Mato Neretljak nakon utakmice u Doboju kod Kaknja je istakao da su njegovo igrači odigrali kvalitetnu utakmicu, ali da mu je "drago" što je Čelik ostao u ligi.

"Odigrali smo dosta kvalitetnu utakmicu protiv protivnika koji je bio dosta motiviran. Moji igrači su danas dali sve od sebe. Danas je važan dan za nogomet u BiH, Čelik je ostao u ligi i ovo je najvažniji dan", kazao je Neretljak.

Istakao je da je dosta posla napravljeno te je čestitao još jednom svima na opstanku te dodao da današnja utakmica nije bila važna.

Trener Mladosti Husref Musemić na konferenciji za novinare je izjavio kako je utakmica sa Metallegheom bila psihološki teška.

"Ovo je bila psihološki teška utakmica. Uspjeli smo povesti, imali smo prilike da riješimo utakmicu, ali upravo zbog toga je fudbal najbitnija sporedna stvar na svijetu. Uspjeli su se vratiti sa dva prekrasna gola, mi smo napravili šansu i zasluženo došli do rezultata. Bilo je teško igrati zbog milion razloga, ali im čestitam na borbenosti. Ja sam uvijek bio ozbiljan jer znam šta je fudbal, da se brzo to mijenja, ali ovo je iskustvo i meni i drugim igračima", izjavio je Musemić te dodao da su igrali otvoren nogomet čitave sezone.

Na kraju nije htio komentarisati da li ostaje na klupi Mladosti.