Sudija tražio izuzeće
55

Irfanu Peljti prijetili putem telefona, policija otkrila kada je sve prijavio

N. M.
Irfan Peljto (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Irfan Peljto (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Javnost u Bosni i Hercegovini danas je iznenadila i zabrinula vijest da najbolji naš arbitar Irfan Peljto zbog prijetnji više ne želi suditi utakmice sarajevskih klubova Željezničara i Sarajeva.
Peljto je tražio od Sudijske komisije Nogometnog savez BiH izuzeće kad su u pitanju utakmice klubova iz njegovog rodnog grada, a tim povodom smo kontaktirali Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Iz MUP-a KS su nam potvrdili da je Peljto prijetnje koje je dobio prijavio 15. marta u Policijskoj upravi Centar.

"Irfan Peljto je 15. marta u PU Centar podnio prijavu za ugrožavanje sigurnosti na štetu sebe i članova svoje porodice. O tome je odmah obavješten tužilac, a predmet je okvalifkovan kao ugrožavanje sigurnosti. Peljto je prijavio da je prijetnje dobio putem telefona", kazala je glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić za portal Klix.ba.

Istraga u ovom slučaju se nastavlja, a Peljte nema na listi delegiranih sudija za predstojeće 24. kolo Wwin lige Bosne i Hercegovine. U međuvremenu se Savez oglasio i stao u zaštitu sarajevskog arbitra.

Podsjećamo, Peljto je daleko najbolji bh. sudija i u posljednjih nekoliko godina uživa sve veće povjerenje UEFA-e, gdje je uvršten u elitnu kategoriju sudaca.

Prije nekoliko dana sudio je prijateljsku utakmicu između Slovenije i Portugala (2:0), a dijelio je pravdu i u nokaut utakmici Lige prvaka između Leipziga i Real Madrida (0:1).