Novi Zmaj
110

Irfan Hadžić: Turska mi je odskočna daska, za Zmajeve ću dati zadnji atom snage

D. B.
Dvadesetšestogodišnji bh. nogometaš Irfan Hadžić je u periodu od mjesec dana prešao iz Radnika u Zrinjski, odigrao nekoliko impresivnih partija, a onda potpisao za Akhisar. Uslijedio je poziv u reprezentaciju BiH pa se čini da se za napdača sve posložilo. Upravo je to bio povod razgovora za portal Klix.ba.

Hadžiću je karijera za kratko vrijeme značajno napredovala, a bh. napadač će je nastaviti graditi u Turskoj u dresu Akhisara.

"Istina je da sam imao odličan start ove sezone, došao sam iz Radnika u Zrinjski, a onda smo utakmice na visokom nivou i dobro se pokazali. Te utakmice su mi mnogo pomogle da napravim ovaj transfer. Zadovoljan sam u Turskoj, lijepo su me prihvatili. Naravno, tu su i naši Balkanci s kojim mi je mnogo lakše da se uklopim". izjavio je Hadžić.

Ponuda je ovog ljeta imao, a Tursku je odabrao jer smatra da je trenutno najbolji izbor.

"Iskreno, nadao sam se transferu jer smo imali dosta ponuda, ali ova mi je bila najbolja za moju karijeru. Smatram da trebam ići korak po korak i to činim", rekao je 26-godišnji napadač.

Dobrim igrama je privukao pažnju selektora A reprezentacije BiH Roberta Prosinečkog koji ga je pozvao na okupljanje Zmajeva.

"Pozivu se nisam puno nadao iako sam posljednje utakmice igrao dobro. Naravno, čast mi je što ću biti među našim najboljim nogometašima poput Edina Džeke, Miralema Pjanića i ostalih", kazao je Hadžić.

Priliku za debi u dresu reprezentacije mogao bi dobiti već u septembru kada Zmajevi igraju utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Lihtenštajna i Armenije.

"Ne znam da li ću debitovati, selektor će odlučiti ko će igrati. Bez obzira na to, očekujem dvije pobjede i novih šest bodova", jasan je bio novi nogometaš Akhisara.

Druga turska liga zaslužuje respekt, što je potvrdio i Prosinečki govoreći o Hadžiću.

"Slažem se sa selektorom da je liga kvalitetna, vidio sam to gledajući utakmice, a jednu sam odigrao. Tempo je jak, mnogo se trči, a ekipe čine dobri, kvalitetni igrači koji zaslužuju respekt", smatra Hadžić.

On vjeruje da će mu boravak u Turskoj biti "odskočna daska" za veći nivo.

"Vjerujem da će biti tako, zato sam i došao. Imao sam i boljih ponuda, ali smatram da je ova ipak bila najbolja za mene i moju budućnost", otkrio je novopečeni reprezentativac BiH.

Njegov veliki trud se isplatio jer je nagrađen s dva transfera u mjesec dana.

"Recept za moj uspjeh je jednostavan, na svakom treningu i utakmici dajem maskimum. Pored toga dodatno radim. Čim sam počeo tako razmišljati i raditi, rezultati su došli. Svaki trud se na kraju isplati", tvrdi Hadžić.

On će se priključiti ostalim napadačima u reprezentaciji BiH, a ako dobije priliku, dat će sve od sebe.

"Od mene možete očekivati da ću dati maksimum, zadnji atom snage, jer je BiH država koju volim i za koju igram", poručio je naš sagovornik.

Iako je proveo kratak period u Zrinjskom, navijači Plemića su ga zavoljeli. Pokazali su da ga veoma cijene te su se lijepo oprostili od njega.

"U Zrinjskom i Mostaru sam se osjećao kao kod kuće, navijači su odlični i bili su uz nas kad je bilo najpotrebnije. Kad dajete maksimum i borite se, oni to znaju cijeniti. To mnogo znači jednom nogometašu", završio je Hadžić.