Nogomet
150

Irfan Fejzić i Srđan Stanić nova pojačanja FK Željezničar

Piše: D. B.
FK Željezničar je veoma aktivan tokom aktuelnog zimskog prelaznog roka, a danas će se Plavim priključiti dvojica nogometaša, sada već bivši rezervni golman Olimpica Irfan Fejzić te krilni nogometaš Vukova Srđan Stanić.

Nakon što su redove Plavih pojačali Brazilac Mailson, Jadranko Bogičević, Ivan Lendrić, Mirko Kramarić, Siniša Stefanović, Samir Bekrić, Nermin Zolotić, Dejan Djermanović, Mirza Halvadžić i Miroslav Stevanović, čelnici Željezničara su uspjeli osigurati usluge Irfana Fejzića i Srđana Stanića.

Navijače Plavih definitivno raduje povratak Stanića koji je za tim sa Grbavice nastupao od 2007. do 2015. godine, a bio je i kapiten. Odigrao je 144 utakmice i postigao pet pogodaka. Stanić je prije Željezničara nastupao za Slaviju, a njegov posljednji klub bio je Olimpic. Dvadesetšestogodišnji nogometaš je prošao sve mlade selekcije reprezentacije BiH.

Fejzić ima 29 godina i u Željezničar stiže također iz Olimpica. Tokom karijere je bio član Sarajeva, Goražda, azerbejdžanskog Mughana, Zvijezde iz Gradačca, tuzlanske Slobode i Rudara iz Kaknja.

Ekipa Željezničara se trenutno nalazi na pripremama u Međugorju, jučer je poražena u prijateljskom susretu sa Čapljinom, a u petak igra protiv Veleža.