Nogomet
0

Iranskim nogometašima prijeti bičevanje

Totalsport
Ali Parvin
Ali Parvin
Prema navodima iranskih medija, nogometašima Persepolisa Mohammadu Nosratiju i Sheysu Rezaeiju, koji su na nepriličan način slavili pogodak, prijeti i javno bičevanje.

Zastupnici u parlamentu, sportski dužnosnici i suci pozvali su na brzo kažnjavanje Nosratija i Rezaeija, igrača najpoznatijeg iranskog kluba Persepolisa iz Teherana.

Podsjetimo, Nosrati je slaveći pobjedonosni pogodak svoje ekipe u euforiji gurnuo ruku u stražnjicu saigrača Rezaeja. Iranski nogometni savez je odmah suspendirao "euforični" dvojac, a konačnu odluku o kazni donijet će nakon konzultacija s "višim organima". Neimenovani dužnosnik je za lokalne medije izjavio da postoji mogućnost da Nosrati i Rezaei budu javno bičevani na nogometnom igralištu.

Po strogim iranskim normama ovakvo ponašanje spomenutih nogometaša vrijeđa javni moral, a prema sucu Valiollahu Hosseiniju kazna bi trebala biti do dva mjeseca zatvora i 74 udarca bičem, dok kao otegotnu okolnost u ovom slučaju Hosseini drži činjenicu da se sve dogodilo pred televizijskim kamerama posredstvom kojih je događaj vidjelo preko milion gledatelja.

U obranu nesretnih nogometaša stao je njihov bivši trener Ali Parvin koji smatra da bi im nadležni trebali pomoći, a ne osuđivati ih, dok je bivši kapetan iranske reprezentacije i dugogodišnji član njemačkog HSV-a Mehdi Mahdavikia poručio da je cijeli događaj prenapuhan.

"Dok sam igrao u Njemačkoj ovakve stvari su se stalno događale", rekao je Mahdavikia.