{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


IO Nogometnog saveza stao iza Ušanovića

S
27.1.2009. u 09:55
0
16
IO Nogometnog saveza stao iza Ušanovića
0
IO Nogometnog saveza stao iza Ušanovića
Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH koji do 28. febraura treba izabrati novog generalnog sekretara, nije prihvatio preporuke nogometnih stručnjaka FIFE-e i UEFA-e, prilikom raspisavanja javnog konkursa za ovu funkciju.
Naime, Konkursna komisija Nogometnog saveza utvrdila je uslove za izbor novog generalnog sekretara i usvojila odredbu FIFA-e i EUFA-e da se protiv kandidata na ovu funkciju ne smije voditi sudski postupak pred bilo kojim sudom u BiH. Konkursna komisija proslijedila je uslove Izvršnom Odboru N/F BiH, koji nije usvojio ovu odredbu, navodeći da kandidati moraju dostaviti samo potvrdu o nekažnjavanju.

Mnogi vjeruju da Izvršni odbor, zanemarujući preporuke FIFA-e i UEFAe-, štiti položaj aktuelnog generalnog sekretara Muniba Ušanovića, koji , ukoliko bi se prihvatile ove odredbe, ne bi mogao opet konkurirati na ovu funkciju.

Naime, Sud BiH protiv Ušanovića je podigao optužnicu zbog utaje poreza i zloupotrebe položaja. Optužnica, između ostalog, navodi da Ušanović, u funkciji generalnog sekretara Nogometnog saveza BiH u periodu od 1. januara 2001. do 30. septembra 2006. godine, izbjegao plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga, poreza na plate i poreza na doprinose.

Sud Ušanovića i Miodraga Kurteša, tadašnjeg sekretara za finansije i marketing Nogometnog saveta BiH, tereti da su u periodu od 1. januara 2001. godine do 31. maja 2005. godine, zloupotrebom svog službenog položaja pribavili značajnu protivpravnu imovinsku korist.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: