Trener Beneventa
18

Inzaghi: Zaustavite prvenstvo, nema smisla igrati ovako

F. Z.
Filippo Inzaghi (Foto: EPA-EFE)
Filippo Inzaghi (Foto: EPA-EFE)
Samo je pitanje vremena kada će Benevento izboriti plasman u italijansku Seriju A s obzirom na to da ekipa koju s klupe predvodi Filippo Inzaghi ima 20 bodova više od drugoplasiranog Crotonea i 22 boda više od trećeplasiranog Frosinonea.
Inzaghijeva ekipa sinoć je pred praznim tribinama savladala Pescaru rezultatom 4:0, a nogometaši gostujuće ekipe nosili su zaštitne maske prilikom izlaska na teren kako bi poslali poruku rukovodstvu lige. Čelinici Serije A i Serije B odlučili su da se utakmice igraju pred praznim tribinama zbog straha od širenja koronavirusa.

Inzaghi je priznao da mu je trenutno teško govoriti o nogometu i da se nada kako će se prvenstvo prekinuti dok navijači ne budu mogli doći na stadion.

"Teško mi je trenutno govoriti o nogometu. Ovi momci zaslužuju da se vrate na teren kada tribine budu pune i da uživaju u historijskoj sezoni u Seriji B. Nadam se da će prekinuti prvenstvo, jer nema smisla igrati ovako. Ovaj tim zaslužuje da slavi s navijačima. U ovom trenutku ne možemo uživati u bilo čemu. Zdravlje treba da je na prvom mjestu, a nogomet će se vratiti kada bude pravo vrijeme", rekao je Inzaghi.

U Italiji je prema posljednjim informacijama zaraženo više od 7.000 osoba, dok je ukupan broj žrtava u ovoj zemlji porastao na 366.

Tabela: