Nogomet
23

Inzaghi ogorčen nakon otkaza: Milan će mi uvijek biti u srcu

Klix.ba
Nekada sjajni talijanski reprezentativac i napadač, a sada i bivši trener Milana Filippo Inzagi ogorčen je nakon otkaza koji mu je uručen nedavno.
Filippo Inzaghi (Foto: EPA)
Filippo Inzaghi (Foto: EPA)
Milan je sezonu završio na 10. mjestu na tabeli Serije A, nije uspio osigurati plasman kluba u Evropu, a to je rezultiralo otkazom. Njegovu funkciju je danas zvanično preuzeo bivši trener Sampdorije Siniša Mihajlović.

Inzaghi se zahvalio navijačima na podršci, ali nije mogao sakriti svoje ogorčenje i bijes.

"Završeno je moje nezaboravno iskustvo koje me je obogatilo s profesionalnog i personalnog aspekta. Zahvaljujem se Milanu na ukazanoj šansi. Dao sam sve od sebe zajedno sa mojim stručnim štabom. Radili smo svakodnevno s mnogo strasti, želje i ekstremne posvećenosti. No, nažalost, to nije bilo dovoljno, stvari se nisu odvijale onako kako smo se nadali. Ogorčenje i razočarenje ostaju jer nisam dobio priliku da nastavim s radom, ali to je nogomet. Od srca želim sreću mojim igračima s kojim sam radio. Uprkos problemima, ubijek su pokazivali poštovanje i profesionalnost. Zahvaljujem se navijačima Milana koji su me podržavali do zadnjeg trenutka, bez obzira na sve. Milan će mi uvijek biti u srcu, uvijek ću ga podržavati. Pozdravljam vas i vidimo se uskoro", napisao je Inzaghi na Facebooku.