Serie A
0

Interu tek bod protiv Fiorentine

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Odigrana su oba subotnja dvoboja 33. kola talijanskog nogometnog prvenstva. Fiorentina i Inter remizirali su na Artemio Franchiju 2-2, dok je Parma slavila na gostovanju kod Napolija na Sao Paolu 3-2.

Fiorentina je u vodstvo protiv aktualnog talijanskog prvaka došla već u 11. minuti golom Keirrisona nakon lijepe asistencije Gianluce Comotta s desne strane.

S tim se rezultatom otišlo na odmor, a u drugom poluvremenu je Inter izašao na travnjak odlučniji. Bolja igra “nerazzurra” urodila je plodom u 74. minuti kada je Diego Milito poentirao iz neposredne blizine nakon asistencije Maicona. Bio je to njegov 19. ovosezonski gol. Samo sedam minuta po izjednačenju je zabio Samuel Eto'o svoj 11. gol nakon asistencije Marija Balotellija i činilo se da će Inter uzeti sva tri boda i pobjeći prvom pratitelju Romi na četiri boda, ali je drugačije mislio Danac Per Krřldrup koji je već u sljedećem napadu “viola” zabio za konačnih 2-2 nakon ubacivanja Cesarea Natalea iz kornera.

Na vrhu tabele sada Inter ima tek dva boda više od Rome uz utakmicu više, te rimski sastav ima veliku priliku u nedjeljnom domaćem dvoboju s Atalantom s osvojena tri boda zasjesti na vrh.

U drugoj odigranoj utakmici, Napoli je kod kuće poražen 3-2, te je tako doživio tek drugi ovosezonski poraz na svom stadionu Sao Paolo. Iako je Napoli u prvom poluvremenu imao prednost 1-0 golom Fabija Quagliarelle već iz treće minute, u drugom su dijelu Luca Antonelli i Alessandro Lucarelli donijeli potpuni preokret golovima u 63. i 68. minuti.

Uspio je rezultat za domaće poravnati Marek Hamšik, ali je Luis Jimenez zabio u 87. minuti na asistenciju Hernana Crespa iz neposredne blizine za tek treći ovoseonski gostujući trijumf Parme.

Valja reći da je minutu prije odlučujućeg gola drugi žuti karton kod Napolija dobio Fabio Quagliarella, pa je tako domaći sastav posljednji sučev zvižduk dočekao s igračem manje.

Serie A, 33. kolo:

Napoli – Parma 2-3 Fiorentina – Inter 2-2 (Keirrison 11, Kroldrup 82 / Milito 74, Eto'o 81) Redoslijed: 1. Inter 67, 2. Roma 65 (-1), 3. Milan 63 (-1), 4. Palermo 51 (-1), 5. Sampdoria 51 (-1), 6. Napoli 49...