Pripremni meč
25

International Champions Cup: Bayern pobijedio Chelsea, pet golova na utakmici

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Chelsea i Bayern su u okviru International Champions Cupa odmjerili snage, a pobjeda je pripala Bavarcima rezultatom 3:2.

Menadžer Chelseaja Antonio Conte je odlučio da utakmicu počnu Courtois, Cahill, Christensen, Azpilicueta, Alonso, Fabregas, Kante, Moses, Boga, Willian i Batshuayi. Dok su ekipu trenera Bayerna Carla Ancelottija činili Starke, Rafinha, Hummels, Martinez, Friedl, Tolisso, Saches, Rodriguez, Muller, Ribery i Lewandowski.

Bavarci su poveli već u 6. minuti utakmice kada je nakon udarca s distance pogodio Rafinha. Drugi gol je postigao Muller u 12. minuti nakon što je Ribery ušao u kazneni prostor i ubacio loptu za Mullera koji ju je poslao u mrežu Chelseaja.

Muller je svoj drugi gol na današnjoj utakmici postigao u 27. minuti prelijepim udarcem s distance, kojim je povisio vodstvo Bavaraca na 3:0.

Chelsea je uzvratio u trećoj minuti sudijske nadoknade utakmice, kada je na asistenciju Mosesa za 1:3 pogodio Marcos Alonso, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U ekipi Bayerna su u drugom poluvremenu umjesto Lewandowskog i Starkea priliku dobili Coman i Fruchtl.

Conte je u 63. minuti priliku za debi pružio Morati, koji je zamijenio Bogu, dok je Luiz zaigrao umjesto Christensena. U istoj minuti je Ancelotti napravio još dvije izmjene pa su se na terenu umjesto Tolissa i Rafinhe našli Pantović i Gotze.

U 81. minuti su uslijedile dvije nove izmjene u njemačkom timu, Dursc i Wintzheimer su zamijenili Riberyja i Mullera.

Igrala se 85. minuta kada je Batshuayi pogodio mrežu Bavaraca i smanjio zaostatak Chelseaja na 2:3.

Tri minute nakon vodećeg gola Batshuayi je napustio igru te je mjesto ustupio Bakeru, dok je Pašalić zaigrao umjesto Fabregasa.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao pa je pobjeda pripala Bayernu rezultatom 3:2.