Tuttosport
0

Interes za Džeku pokazao i Juventus

Totalsport
Juventusov sportski direktor Alessio Secco u intervjuu za Tuttosport otkriva da je bosansko-hercegovački reprezentativac Edin Džeko na vrhu želja kluba u sljedećem ljetnom prijelaznom roku.

Tako se nastavlja utrka za 23-godišnjim napadačem njemačkog prvaka Wolfsburga i ponajvećom uzdanicom reprezentacije Bosne i Hercegovine. Juventusovi napadači ove sezone nisu iskazali konstantnost. Mučili su se ili s ozljedama ili s formom, a Secco je obznanio da je Džeko prvi izbor za pojačanje kada je u pitanju napadačka linija.

Dobro je poznato da je AC Milan minulog ljeta žestoko zapeo za dovođenje Džeke. No, Wolfsburg je ''odbranio Milanov napad'', te je sa svojim sjajnim napadačem produžio ugovor do 2013. godine. No, i nakon toga se Džeko očitovao kao Milanov navijač, te poslao poruku da nije odustao od transfera na San Siro sljedećeg ljeta. Sudeći po Seccovom iskazu, za njega bi se mogla voditi bitka između velikana Serije A.

Isto tako, proteklih je dana u javnost isplivala i informacija o zanimanju Manchester Uniteda za Džeku, pa je, tako, Sir Alex Ferguson naložio svojim skautima njegovo praćenje još od početka ove godine.