Gazzetta
0

Inter želi dovesti Lucu Tonija

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U ponedjeljak je izgleda postalo jasno kako će talijanski nogometaš Luca Toni skoro napustiti svoj sadašnji klub, Bayern, te se vratiti u talijansku Seriju A.

Rekao je 32-godišnji nogometaš kako mu nedostaju "talijanski navijači, prijatelji i mama", te da želi otići iz Bayerna gdje se nikako nije snašao u okruženju koje je stvorio novi trener Bavaraca, Nizozemac Louis van Gaal. Nizozemski strateg je, pak, ovom prilikom "blagoslovio odlazak".

Po pisanju La Gazzette dello Sport odjednom se kao vodeći klub u borbi za Tonija pojavio milanski Inter, aktualni prvak i trenutno vodeća momčad lige.

Iako Jose Mourinho ima jak napadački tandem (Eto'o - Milito), spomenuto je kako ima i viziju još jačih zamjena s obzirom na sva iskušenja koja očekuju Inter u nastavku sezone. Dakako, Inter bi želio još u januaru iduće godine dovesti 32-godišnjeg Tonija, koji, pak, kroz igre u Italiji želi vratiti čvrstu poziciju u talijanskoj reprezentaciji.

Prije Bayerna Toni je zapaženo igrao u Fiorentini, a ranije u Bresciji i Palermu. Nikada, pak, nije odjenuo dres jednog od tri velikana talijanskog nogometa (Juventus, Milan i Inter).