Branca zabrinut porazom
0

Inter zainteresovan za Sancheza, Luisa Fabiana, Klosea i Forlana

Sarajevo-x.com
Alexis Sanchez
Alexis Sanchez
Interov nedjeljni poraz od Udinesea (3-1) podsjetio je tehničkog direktora Intera, Marca Brancu, da mora uložiti novac u nova pojačanja.

Prema pisanju portala Goal.com, Branca je promijenio mišljenje i okrenuo se ka traženju pojačanja koja će Interu pomoći da ostvari bolje rezultate u borbi za vrh tabele.

Udineseov as Alexis Sanchez (22) je prvi na listi mogućih pojačanja, ali ga njegov klub za sada ne želi prodati. Talijanske novine "La Gazzetta dello Sport" pišu da Branca želi započeti nove pregovore sa zvaničnicima ekipe sa Friulija kako bi Sanchez stigao na Meazzu prije kraja zimskog prijelaznog roka.

Procjenjuje se da bi Udinese prihvatio ponudu za čileanskog internacionalca u vrijednosti od 28 do 30 miliona eura. Ponuda koja uključuje Jonathana Biabianyja i 18 miliona eura je odbijena.

Branca svakako planira prodati nekoliko igrača. Među njima je i Sulley Muntari koji ima ponude iz Premiershipa, a i Nelson Rivas odavno nema mjesta ekipi.

Sva sredstva koja se prikupe prodajom igrača će se preusmjeriti za kupovinu Snacheza. Prema riječima trenera Udinesea Francesca Guidolina, transfer bi se mogao realizovati tek u junu.

"Sanchez zaslužuje da igra u najboljim klubovima, ali će gotovo sigurno sa nama ostati do juna", rekao je Guidolin za talijanski list "La Repubblica".

U međuvremenu, Sevillin Luis Fabiano i Atleticov Diego Forlan su povezani sa Interom, ali i sa torinskim Juventusom.

List "Tuttosport" piše da Brancu interesuju i Andrea Caracciolo iz Brescie, Bayernov Miroslav Klose, te Parmin Valeri Bojinov.