Grade moćan tim
9

Inter Miami se ne zaustavlja na Messiju, žele dovesti još velikih svjetskih zvijezda

K. H.
Lionel Messi (Foto: Instagram)
Lionel Messi (Foto: Instagram)
Nakon što su potpisali Lionela Messija, čelnici Inter Miamija u narednom peridou žele dovesti još dvije velike zvijezde evropskog nogometa - prvenstveno Sergia Busquetsa, zatim i Angela Di Mariju.

O Messijevoj budućnosti mnogo se pričalo prethodnih mjeseci. Da će napustiti Paris Saint Germain, znalo se već neko vrijeme, a glavne dvije opcije bile su povratak u Barcelonu ili rekordan ugovor koji je stigao iz saudijskog Al-Hilala.

Međutim, Argentinac je na kraju završio na potpuno trećoj strani, u Sjedinjenim Američkim Državama. Njegov novi klub je Inter Miami, s kojim je potpisao ugovor i takmičit će se u tamošnjoj MLS ligi.

Riječ je o klubu čiji je prvi čovjek slavni engleski reprezentativac David Beckham. Osim vlasničke pozicije, Beckham je u Inter Miamiju i predsjednik kluba, a uz njega klub vode Jorge i Jose Mas.

Osim Messija, planiraju u svoje redove dovesi i još nekoliko pojačanja, a Fabrizio Romano otkriva da je prva želja kluba sada već bivši veznjak Barcelone Sergio Busquets i da je njegov potpis prioritet za ovaj tim. Uz njega, navodi se, Inter Miami želi dovesti i Angela Di Mariju, igrača kojem je istekao ugovor s Juventusom i koji također kao slobodan igrač može doći u ovaj tim.

Također, u svoje redove žele dovesti još jednom Argentinca - Leandra Paredesa, a spominje se čak i dolazak Luisa Suareza.

Što se tiče Inter Miamija i njihovih rezultata, trenutno situacija nije sjajna. Ekipa niže poraz za porazom i nalazi se na posljednjem mjestu Istočne konferencije MLS lige.