Službeno potvrđeno
0

Inter i Benitez raskinuli saradnju

Totalsport
Rafael Benitez (Foto: Reuters)
Rafael Benitez (Foto: Reuters)
Svjetski, evropski i talijanski nogometni prvak Inter sporazumno je raskinuo ugovor sa svojim španskim trenerom Rafaelom Benitezom.

Vijest koja ovih dana visila u zraku, i koju su i ranije već neki mediji prenijeli kao riješenu stvar, sada je napokon dobila i službenu potvrdu. Inter i Benitez dogovorili su sporazumni raskid saradnje, nakon što je 50-godišnji trener na kormilu milanskog kluba proveo samo šest mjeseci.

U Seriji A Inter zaostaje za vodećim Milanom velikih 13 bodova, doduše, uz dvije utakmice manje. Benitez je rezultate koji su ispod svih očekivanja opravdavao činjenicom da mu je klub, kada je u njega dolazio, obećao dovesti tri pojačanja, a nije doveo nikoga. Nakon što je s Interom nedavno osvojio Svjetsko prvenstvo klubova u Abu Dhabiju, Benitez se drznuo otvoreno napasti klupsku vrhušku i predsjednika Massima Morattija za to obećanje koje mu nije ispunjeno. Već tada su svi analitičari tvrdili da je time sam sebi potpisao otpusnicu.

Njegov odlazak na odmor u Liverpool samo je dodatno potvrdio špekulacije kako je rastanak s Interom neizbježan i pitanje trenutka, a sada je taj trenutak i stigao.

I dok se na Otoku mediji već uvelike bave špekulacijama vraća li se Benitez u Liverpool, koji ga je prije šest mjeseci otpustio, ali i "redsima" uglavnom ide loše pod ravnanjem novog šefa svlačionice Roya Hodgsona, Inter je objavio saopćenje u kojem stoji:

"Inter se zahvaljuje Rafaelu Benitezu na njegovom radu, te na osvajanju Superkupa Italije i Svjetskog prvenstva klubova."

Benitezov agent Manuel Garcia Quilon sastao se u srijedu s potpredsjednikom Intera Rinaldom Ghelfijem i tehničkim direktorom Marcom Brancom, a sastanku je bio nazočan i klupski odvjetnik Angelo Capellini. Očito je da je odluka o sporazumnom raskidu suradnje donesena nakon što su obje strane dogovorile model rastanka. Službene informacije o tome nema, ali La Gazzetta dello Sport piše da će Benitez, koji je prošlog ljeta potpisao dvogodišnji ugovor, dobiti tri milona eura otpremnine...