My Football
0

Inkluzija u fudbalu: Međunarodna konferencija s regionalnim stručnjacima u petak u Sarajevu

Piše: E. M.
Piara Powar
Piara Powar
Sarajevo će 20. oktobra biti domaćin regionalne konferencije o diskriminaciji i inkluziji u fudbalu pod nazivom “My Football” kojeg organizuje Agencija za komunikacije EBBE Comms i institucionalni partner FIFA-e i UEFA-e Fare Network.

Konferencija “My Football” (Moj fudbal), u Sarajevu će okupiti renomirane predstavnike svijeta fudbala iz regije, nevladinih i vladinih organizacija i medija, a predstavlja završni događaj istoimene kampanje i jedan je od brojnih događaja koji se u oktobru održavaju u Evropi pod pokroviteljstvom međunarodnog pokreta “Football People Action Weeks” čiji je nosilac Fare Network.

Direktor Fare Networka Piara Powar je istakao kako mi je rago da će seminar biti održan u Sarajevu, centru zemalja bivše Jugoslavije.

“U ovom mjesecu u godini širom Evrope kroz razne događaje pričamo o ovoj temi, a mislim da je ona posebno važna u ovoj regiji”, dodao je Powar.

Osim panel diskusije, na konferenciji će biti prikazan i serijal video intervjua “Moj teren za ljudska prava”, koji govori o ljudskim pričama i pravima u fudbalu.

Konferencija će biti održana u kino sali Kriterion 20. oktobra u 11 sati.