Nogomet
0

Iniesta zaliječio ozljedu, odlazi na ljetni odmor

Totalsport
S nogometnom reprezentacijom Španjolske odlični Barcelonin veznjak Andres Iniesta nije otišao na Kup konfederacija u JAR. Svejedno, u međuvremenu nije odmarao.

Svo je vrijeme od završetka sezone do petka 25-godišnji dvostruki europski prvak, sa Španjolskom i Barcelonom, radio na svom oporavku, svakodnevno odrađujući rehabilitacijske programe.

U petak je glavni liječnik FC Barcelone, dr. Ricard Pruna, lično pregledao stanje Iniestina desnoga bedrenog mišića, te je zadovoljno mogao ustvrditi da je nogometaš u potpunosti zaliječio ozljedu koja ge je snašla uoči finala Lige prvaka. Zbog obnavljanja iste u rimskom finalu protiv Manchester Uniteda propustio je završetak sezone i nastup na Kupu konfederacija. Sada je konačno dobio dozvolu za odlazak na godišnji odmor, uz uvjet da svakodnevno barem jedan sat jača traumatizirani mišić.

Na pripreme uoči nove sezone Josepu Guardioli mora se javiti 27. jula. Dva dana kasnije otputovat će sa suigračima na sjevernoameričku turneju.

  • Iskreno, osjećam se fantastično. Napokon mogu na odmor. Drago mi je jer sam sve već unaprijed isplanirao – rekao je ponajbolji nogometaš evropskoga klupskog prvaka.