Barcelona
0

Iniesta spreman nakon tri mjeseca pauze

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U petak će nogometaši Barçelone i Šahtara iz Donjecka odigrati utakmicu evropskog Superkupa, kao pobjednici Lige prvaka, odnosno sada već bivšeg Kupa UEFA-e.

Krajem prošle sezone je Iniesta povrijedio desni bedreni mišić, te je otada bio izvan stroja i kada su u pitanju Barçelona i španska reprezentacija.

No, nakon svega, odnosno tri mjeseca pauze, Iniesta je spreman za povratak, a on će se dogoditi u petak na utakmici Superkupa.

  • Mogu napokon reći da sam spreman. Jedva čekam nastup protiv Šahtara u utakmici koja zasigurno neće biti laka za nas. Šahtar je dobra ekipa, pobijedili su nas prošle sezone na Camp Nouu, aiko smo igrali s izmiješanim sastavom. No, u svakom slučaju izazivaju naš veliki respekt - rekao je Iniesta koji se kratko za Sport osvrnuo i na prvi trofej u sezoni, španski Superkup (dvije pobjede protiv Athletic Bilbaa).

  • Krenuti u sezonu s trofejom je najljepša moguća stvar. Trebamo tako nastaviti - zaključio je igrač koji je bio prilično bitan na putu Barçe prema naslovu prvaka Europe.

Naime, u sudijskoj nadoknadi je zabio na Stamford Bridgeu protiv Chelseaja, a taj pogodak je Špance odveo u rimski finale gdje su savladali Manchester United.