Napušta li Barcu?
35

Iniesta: Donio sam odluku o svojoj budućnosti, navijači to ne mogu promijeniti

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Andres Iniesta je nakon pobjede Barcelone nad Valencijom (2:1) kazao da je donio odluku o nastavku svoje karijere i da tu odluku ne mogu promijeniti navijči koje mnogo cijeni.

Špekuliše se da će 33-godišnji Iniesta karijeru nastaviti u Kini, ali jedan od najboljih veznjaka u historiji nogometa nije želio otkriti da li će se to desiti.

"Imam podršku navijača zahvalan sam navijačima tokom ove 22 godine, ali to nije nešto što će promijeniti moju odluku. Znam šta ću uraditi u budućnosti", kazao je Iniesta.

Ovaj nogometni velikan je u Barcelonu stigao s 12 navršenih godina davne 1996. godine, a od 2015. godine nosi kapitensku traku.

Iniesta je u oktobru prošle godine potpisao "doživotni" ugovor s Barcelonom, ali sve više se špekuliše da će ipak napustiti klub narednog ljeta.

Igrajući za Barcelonu, kao i za Španiju, Iniesta je osvojio sve što se osvojiti moglo i to u više navrata, a posebno se izdvajaju naslovi svjetskog prvaka u klupskom i reprezentativnom nogometu, dva naslova prvaka Evrope sa Španijom, četiri titule Lige prvaka i osam titula prvaka Španije.