{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inicijativa za dogradnju i rekonstrukciju stadiona Grbavica

F
8.2.2012. u 22:06
0
65
Inicijativa za dogradnju i rekonstrukciju stadiona Grbavica
0
Inicijativa za dogradnju i rekonstrukciju stadiona Grbavica
Foto: Arhiv
Predstavnici Vlade Federacije BiH, Kantona Sarajevo i Gradske uprave podržali su inicijativu načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldže da se zajedničkim ulaganjem započnu potrebne radnje na dogradnji i rekonstrukciji stadiona "Grbavica".
Ministar kulture i sporta FBiH Samir Kaplan, premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić, zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva Igor Kamočaji, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, predsjednik Komiteta za normalizaciju NSBiH Ivica Osim i predsjednik FK Željezničar Sabahudin Žujo sastali su se danas u Općini Novo Sarajevo i razgovarali o mogućnosti dogradnje i rekonstrukcije stadiona "Grbavica".

Načelnik Koldžo konstatovao je da glavnom gradu Bosne i Hercegovine nedostaje sportskih objekata koji će svojim sadržajima omogućiti aktivnije bavljenje sportom, kao i stadion koji će zadovoljiti standarde FIFE-e i UEFE-e, odnosno međunarodne kriterije.

"Inicijativa koju sam zajedno sa saradnicima pokrenuo, a koju je odmah podržao Ivica Osim, ima cilj da u realnim okvirima koji odgovaraju i potrebama i mogućnostima današnjice napravimo funkcionalan stadion po međunarodnim standardima, kako bi se utakmice reprezentacije BiH, ali i klubova mogle igrati u glavnom gradu BiH", istakao je Koldžo, te dodao da iza jednog ovakvog projekta treba da stane i država, misleći na sve nivoe vlasti, NSBiH, ali i Željezničar.

Učesnici današnjeg sastanka podržali su inicijativu te se usaglasili da za idući sastanak sagledaju sve mogućnosti za implementaciju projekta i pripreme osnovne pravce djelovanja, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: