Traženje rješenja
9

Infantino najavio promjene: FIFA treba pomjeriti Svjetsko klupsko prvenstvo

N. K.
Gianni Infantino (Foto: EPA-EFE)
Gianni Infantino (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Svjetske nogometne asocijacije (FIFA) Gianni Infantino najavio je da će njegova organizacija podržati promjene kalendara takmičenja zbog pandemije koronavirusa.

Evropski ogranak (UEFA) danas je pomjerio Evropsko prvenstvo s ovog ljeta na naredno pa će Euro biti održan od 11. juna do 11. jula 2021. godine.

Osim Eura pomjerena i Copa America, koja će tako zauzeti termine koji su bili predviđeni za novi format Svjetskog klupskog prvenstva.

"Na sutrašnjem sastanku ću predložiti da se prihvati odlaganje Copa America i Evropskog prvenstva za juni i juli naredne godine. Da se odluči, kada budemo imali jasniju sliku, kada možemo da uvedemo novi format Svjetskog klupskog prvenstva 2021., 2022. ili 2023. godine. Da se obave razgovori s nogometnom asocijacijom Kine i Vladom Kine o odlaganju novog Svjetskog klupskog prvenstva i uticaj tih promjena na kalendar zajedno s konfederacijama, njihovim članicama, kao i rad na međunarodnom kalendaru s ciljem da se nađu prikladna rješenja za sve, nadajmo se prije kraja aprila", istakao je Infantino u svom saopštenju.