Pobjeda Cityja
12

Incident nakon derbija: Mourinho započeo sukob, Arteta dobio udarac u glavu

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Manchester Cityja slavila je u velikom gradskom derbiju u okviru 16. kola engleskog Premiershipa protiv Manchester Uniteda rezultatom 2:1, a nakon meča se u prostoru kod svlačionica desio incident u kojem su učesvovali igrači i jednog i drugog tima.

Jose Mourinho nakon posljednjeg sudijskog zvižduka krenuo je prema sali u kojoj se održava konferencija za medije, a na putu prema tamo zasmetala mu je glasna muzika i veliko slavlje igrača Pepa Guardiole.

Očigledno ljut i razočaran zbog poraza odlučio je pokucati u svlačionicu gostiju te je kazao igračima Cityja da se smire, a kao razlog je naveo pokazivanje nepoštovanje prema protivniku.

Takav ispad Mourinha najviše je naljutio golmana Edersona koji se unio u lice portugalskom stručnjaku i rekao mu da napustio svlačionicu, a nakon toga krenule su sve ružne scene.

Nekoliko sekundi nakon toga u tunelu se stvorila velika gužva koju su činili članovi oba tabora, a u takvoj situaciji počeli su letjeti svi predmeti koji su u tom trenutku bili dostupni za bacanje.

Navodno su letjele boce, a Mourinho je nakon svega bio potpuno mokar. S druge strane, pomoćni trener Manchester Cityja Mikel Arteta zaradio je posjekotinu iznad oka. Engleski mediji pišu da će u narednim danima biti poznato više detalja sukoba koji se desio.

Igrači Manchester Cityja nakon meča su istakli da glasno slavlje ne treba biti povod za stvaranje problema, a istakli su da su nakom pobjede protiv Chelseaja također glasno slavili osvajanje tri boda i da se tu ništa nije dogodilo.

Podsjećamo, Građani su pobjedu ostvarili golovima Silve i Otamendija, dok je za Crvene đavole jedini pogodak postigao Rashford.