Pripreme u Austriji
47

Incident na treningu Njemačke: Kimmich se sukobio s Rudigerom, Klose izvukao najdeblji kraj

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Prema pisanju njemačkog Bilda, na treningu nogometne reprezentacije Njemačke došlo je do manjeg incidenta između igrača Bayerna Joshue Kimmicha i Chelseaja Antonija Rüdigera, a na kraju je najdeblji kraj izvukao pomoćni trener Miroslav Klose.

Iz tabora reprezentacije Njemačke pokušali su zataškati ovaj incident, ali informaciju o sukobu na treningu odmah je prenio najugledniji njemački list Bild koji je opisao i šta se dešavalo na treningu Elfa.

Navodno, nakon jednog oštrijeg starta Rüdigera nad Kimmichom, igrač Bayerna burno je reagovao i krenuo je prema tamnoputom defanzivcu, a bivši napadač ove reprezentacije Miroslav Klose, prilikom pokušaja da odvoji dva igrača slučajno je dobio udarac.

Ipak, strasti su se veoma brzo smirile i trening je nastavljen po ranije utvrđenom planu i programu, ali ovakva informacija neposredno prije početka prvenstva svakako ne može radovati čelnike aktuelnog prvaka svijeta.

Podsjećamo, Njemačka se trenutno priprema u Austriji za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a oni će igrati u grupi zajedno s Meksikom, Švedskom i Južnom Korejom.