Otvorio dušu
23

Ince o Solskjaeru: Muka mi je od njegovih priča, on je greška

Klix.ba
Ole Gunnar Solskjaer (Foto: EPA-EFE)
Ole Gunnar Solskjaer (Foto: EPA-EFE)
Paul Ince, legendarni igrač Manchester Uniteda, smatra kako Ole Gunnar Solskjaer nije kalibar za Crvene vragove i da je njegov dolazak na klupu slavnog kluba bila velika greška.

"Ole mora prijeći preko Alexa Fergusona i shvatiti da je on sad trener. Svi smo umorni od njegovog lijepog pristupa i od toga što pokušava kopirati Fergusona. Te su stvari u prošlosti i moramo svi nastaviti dalje. Sve te priče o 'Oleu legendi' razumijemo. Postigao je pobjednički gol u finalu Lige prvaka 1999. godine, ali to je prošlost. On nije više legenda, nego je sad trener kluba. Priče o tome kako će voditi tim na Fergiejev način su besmislica. Trebamo svi shvatiti da Ferguson više nije šef. Ferguson bi mu sigurno pomogao ako bi trebalo, ali sam umoran i muka mi je od slušanja o njemu. Ole treba zaboraviti prošlost. Gledam u klub i njegova budućnost me brine. Ovaj United je dosta daleko od ostalih top ekipa", rekao je Ince.

Legendarni igrač se također pitao zašto su igrači igrali dobro pri dolasku Olea, a sada ne igraju.

"Nema karaktera, vodstva, nema želje, ali i menadžer ih mora motivisati. To su isti igrači koji su prije par sedmica igrali sjajno. Želim da Solskjaer bude uspješan, ali ne mislim da je sposoban za ovaj posao. Potrebno je dosta promjena. Pitanje je hoće li najbolji igrači željeti doći u United dok je on trener. Nisam siguran. S druge strane Guardiola i Klopp privlače igrače. Činjenica je da su trebali čekati kraj sezone za dati mu stalni posao. Nije se trebalo žuriti s novim ugovorom, ali sve je zahvatila euforija i mislili su srcem, a ne glavom. Da sad pitate upravu bi li mu ponudili ugovor, mislim da svi znamo šta bi rekli. Svi su uskočili na Oleov voz i sada vidimo posljednice toga", poručio je Ince.

Podsjetimo, Ince je s Unitedom osvojio dvije titule prvaka Engleske te deset drugih trofeja dok je igrao za Crvene vragove.