Napravio igralište
188

Imperija Mamića u Hercegovini sve veća: Zoran kupio ogroman stan u Mostaru, zauzeo i mansardu

H. H.
Igralište na krovu zgrade (Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL)
Igralište na krovu zgrade (Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL)
Zoran Mamić kupio je stan od preko 200 kvadrata na petom spratu zgrade u Ulici kardinala Stepinca u Mostaru, tik uz Neretvu, a potom zauzeo i zajedničku mansardu svih stanara, te na njoj napravio igralište za djecu, objavio je portal hercegovina.info.
Tako mlađi Mamić ima oko 500 kvadratnih metara prostora u središtu Mostara (stan+mansarda), s pogledom na Neretvu i terasu restorana u prizemlju, lokaciju kakvu sebi malo ko u Mostaru može priuštiti.
Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL
Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

Na mansardi je instalirana kućica za djecu, ljuljačka i ostalo, oprema na kojoj bi pozavidjeli i gradski parkovi, a i kada su u pitanju obrazovni i odgojni programi Mamić je izabrao najskuplje i privatne ustanove u Mostaru, piše hercegovina.info.

Isti portal navodi da Zdravko Mamić gradi impozantno imanje u Ljubuškom, a paralelno s tim razvija i biznis sa solarima. Naime, kompanija Plavo sunce d.o.o, gdje je jedan od osnivača sin Zdravka Mamića, Mario Mamić, planira izgradnju više solarnih elektrana na području Hercegovine.

Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL
Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

Podsjetimo, Zdravko i Zoran Mamić pravomoćno su osuđeni u Hrvatskoj na šest i po, odnosno na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog financijskih malverzacija.

Zdravko je u BiH pobjegao u junu 2018. uoči izricanja prvostepene presude, a brat Zoran mu se ondje pridružio ove godine nakon što je pravomoćno osuđen u Hrvatskoj. Obojica su zatražila da kazne izdržavaju u BiH.