Nogomet
0

Imenovani stručni štabovi svih selekcija NS BiH

FENA
Predsjedništvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici u Sarajevu imenovalo stručne štabove svih reprezentativnih selekcija. Ranije izabranom selektoru A reprezentacije BiH Fuadu Muzuroviću pomoćnici će biti Borče Sredojević i Ivo ištuk, saopćeno je iz NS BiH.

Za selektora A-2 reprezentacije izabran je Husnija Arapović, a treneri su Slobodan Ostojić i Ivan Soldo, dok je selektor Mlade reprezentacije (U-21) Nikola Nikić, a treneri Ivica Košić i Emir Tufek.

Selektori U-19 i U-17 selekcija su Ivo Knežević, odnosno Velimir Stojnić, dok je selektor kadetske reprezentacije (U-15) Željko Šperac.

Za selektora ženske A reprezentacije imenovan je Ismet Bajrić, a treneri su Momčilo Stanić i Ilija Lučić. Juniorsku žensku reprezentaciju vodit će Dragan Joksimović, te treneri Ivana Vlaić i Samira Hurem.

Selektor malonogometne reprezentacije BiH je Marin Čorluka, a treneri Alija Hadžiosmanović i Rade Kovač. Za selektora Olimpijske reprezentacije izabran Šener Bajramović, dok su treneri Željko Baotić i Vlado Kotur. Mediteransku selekciju vodit će Miran Dalić, a amatersku Slobodan Karalić.