Nogomet
17

Ima li kraja zanimljivostima o Leicesteru: Mahrez prije dolaska mislio da se radi o ragbi klubu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Postigao je 14 golova i upisao 11 asistencija što će reći da je učestvovao u 25 golova svog tima Leicester Cityja. Takva statistika kazuje da je Riyad Mahrez (25) vrlo blizu nagrade za najboljeg igrača lige. Njegov tim je na vrhu tabele, a on prije dolaska na King Power stadion nije imao pojma o Lisicama.

Kada je na ljeto 2014. godine u francuski Le Havre stigla ponuda iz Leicestera za Alžirca Riyada Mahreza, ovaj 25-godišnji igrač nije znao ništa o klubu koji ga traži. Leicester je igrao u Championshipu i bio je nepoznanica.

"Nisam znao za Leicester. U Francuskoj mi nismo znali za njih, jer su igrali u Championshipu. Mislio sam da se radi o ragbi klubu. Ali, onda sam došao i vidio s kakvim uslovima raspolažu. Bili su dobri. Ne žalim što sam stigao ovdje. To je najbolji klub za koji sam igrao", kazao je Mahrez za engleski FourFourTwo u intervjuu koji će biti objavljen u aprilu.

Ova izjava Mahreza samo je još jedna nevjerovatna zanimljivost o klubu koji je osvojio fudbalski svijet. Imaju trenera koji je tokom cijele karijere većinom brojao poraze u presudnim utakmicama, napadača koji je nekoć nosio policijsku narukvicu čime je bio ograničen s vremenom koje je smio provoditi izvan kuće, te imaju igrače od koji su karijeru gradili po nižerazrednim klubovima ili klubovima sa sredine tabele, a svi skupa pred sobom imaju šansu da osvoje Premiership.