Stav čelnika kluba
2

Ilievski: Ispadanje od Zarije je veliki neuspjeh, okrećemo se prvenstvu

Klix.ba
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo u četvrtak je okončao učešće u prvom pretkolu Evropske lige.

Bordo klub je na domaćem terenu, uprkos odličnoj igri, terenskoj dominaciji i velikom broju stvorenih šansi završio takmičenje, jer je klub iz Moldavije bio sretniji u izvođenju jedanaesteraca.

Predsjednik Skupštine kluba, Valentin Ilievski, prenio je mišljenje klupskog rukovodstva nakon ovog rezultata.

"Ovo veliki neuspjeh za FK Sarajevo. Naša želja je bila da prođemo u narednu rundu takmičenja, ali sreća nije bilo na našoj strani. Uzrok ispadanja su katastrofalne individualne greške u obje utakmice naših standardnih igrača", rekao je Ilievski, dodavši:

"Ako možemo izvući neke dobre stvari, to je zasigurno brza i kvalitetna igra iz prvog poluvremena na Koševu, gdje smo vidjeli potencijal novih igrača, Kuzmanovića i Rahmanovića i to je pokazatelj da smo na dobrom putu. Treći igrač, koji je stigao ovog ljeta, Krste Velkoski zasigurno će pokazati svoj neupitni kvalitet i biti od pomoći ekipi. Što se tiče daljnjih aktivnosti FK Sarajevo u ovom prelaznom roku, želimo pojačati defanzivu. Radimo na rekonstrukciji tima i želimo u ekipi mlade i perspektivne igrače, uz normalne i realne uslove, a ne za abnormalne iznose. Tako nećemo raditi. Ako se ukaže prilika za kvalitetnim igračem, spremni smo uvijek da reagujemo, ali to stvarno mora biti pojačanje za nas, a ne samo igrač, koji će povećati brojku u svlačionici".

Ilievski je prenio i ambicije i planove kluba za predstojeću sezonu.

"Ambicije Fudbalskog kluba Sarajevo za predstojeću premijerligašku sezonu su jasne. Želimo se boriti za trofeje i osigurati mjesto koje vodi u međunarodno takmičenje. U prošloj sezoni, Sarajevo je bilo nadomak trofeja, a u ovoj, koja nadolazi, želimo napraviti naredni iskorak u rezultatskom smislu".