FK Sarajevo
0

Ilievski: Interesi kluba na prvom mjestu, Rustemović i Crnkić imaju važeće ugovore

Klix.ba
Valentin Ilievski
Valentin Ilievski
Fudbaleri Sarajeva se okupljaju danas nakon kraće pauze i započinju pripreme za sezonu 2017/18.

Prozivci Bordo kluba neće prisustvovati Edin Rustemović i Nermin Crnkić. Pomenuta dva fudbalera, nakon prijetnji koje su pretrpili krajem mjeseca maja, poslije finalne utakmice Kupa BiH protiv Širokog Brijega, obratili su se klubu sa željom da raskinu svoje ugovore, te da u narednoj sezoni nastupaju u drugoj sredini.

Klub je stao u zaštitu svojih igrača, te je učinio sve potrebne korake kako bi bili u potpunosti bezbjedni, a Predsjednik Skupštine FK Sarajevo, Valentin Ilievski, pojasnio je situaciju oko pomenutih igrača, koji su pod važećim ugovorom sa FK Sarajevo.

"Smatram da ove dvije situacije treba razdvojiti i sada, nakon što je prošlo vremena od tih jako ružnih događaja, sagledati situaciju racionalno. Obzirom na specifičnosti vezano za Edina Rustemovića, gledajući činjenicu da je nepoznata grupa neodgovornih pojedinaca njemu došla na kućna vrata, što je zaista ozbiljan problem, koji onemogućava igraču da se u potpunosti koncentriše na fudbal u narednom periodu. Sa Rustemovićem ćemo razgovarati i želja nam je da ishod razgovora bude zadovoljavajući za obje strane, cijenivši sve ono što je Rustemović uradio za naš klub", rekao je Ilievski, dodavši:

"Nakon pravne analize prispjelih prijetećih poruka za Nermina Crnkića, zatraženo je od igrača da se pojavi na današnjoj prozivci prvog tima. Želimo nastaviti saradnju sa Crnkićem, gdje vjerujemo, da su stečeni svi potrebni uslovi za njegov ostanak u našim redovima. Klub će u narednom periodu nastaviti sa praksom da svojim igračima pruža potpunu zaštitu i vjerujemo da će takav odnos rezultirati jednom dobrom atmosferom u timu", rekao je Ilievski.

"Također, interesi kluba su na prvom mjestu i iste moramo zaštiti od menadžera koji gledaju isključivo svoju korist. Pomenuti dvojac ima važeće ugovore sa našim klubom i želimo pronaći najbolje rješenje prije svega za klub. Isto tako, želim istaći, u slučaju da se dogode kršenja discipline, u vidu ne pojavljivanja na prozivci ili prekršaji druge prirode, isti igrači će snositi sankcije u skladu sa važećim klupskim aktima", istakao je Ilievski.

Što se tiče prelaznog roka, te različitih medijskih natpisa o potencijalnim dolascima i odlascima u Fudbalskom klubu Sarajevo, Ilievski je rekao da je želja kluba da osnaži igrački kadar kvalitetnim igračima, ali i sa mladim i perspektivnim, te da omogući stručnom štabu dobru ekipu za sve ono, što žele ostvariti u predstojećoj sezoni.

"Također, priključit ćemo nekoliko mladih igrača iz klupske Akademije u prvi tim, a što se tiče medijskih natpisa i licitacije sa imenima igrača, Fudbalski klub Sarajevo će upoznati svoje navijače i javnost sa informacijama, samo kada postignemo dogovor sa određenim igračem i ne želimo biti dio špekulacija. Mnogo posla je pred nama i vjerujemo da ćemo isti okončati na najbolji mogući način za naš klub”, zaključio je Ilievski.