Zamijenili uloge
14

Il Messaggero: Džeko će biti rezerva Mayoralu u Seriji A, više će igrati u Evropskoj ligi

H. H.
Fonseca će naizmjenično koristiti Mayorala i Džeku, pokušavajući izvući najbolje od obojice (Foto: EPA-EFE)
Fonseca će naizmjenično koristiti Mayorala i Džeku, pokušavajući izvući najbolje od obojice (Foto: EPA-EFE)
Prema pisanju poznatog rimskog lista Il Messaggera, Edin Džeko će u nastavku sezone italijanske Serije A biti tek drugi izbor u napadu Rome, a trener Paulo Fonseca više će ga koristiti u Evropskoj ligi.

Zbog toga će Dijamant i nedjeljni meč protiv Udinesea biti na klupi i čekati šansu kao u prošlom kolu protiv Juventusa, a Fonseca je Španca Borju Mayorala projektovao kao prvog napadača u italijanskom šampionatu, zamijenivši im uloge.

Isti izvor navodi da su, uprkos pomirenju, odnosi Džeke i trenera Fonsece ostali "hladni" i portuglaski stručnjak insistira na tome da naš napadač mora zaslužiti mjesto u ekipi.

[TWITTER]1360110052464590848[/TWITTER]

Fonseca će naizmjenično koristiti Mayorala i Džeku, pokušavajući izvući najbolje od obojice. Španski napadač će prema najavama Il Messaggera još neko vrijeme biti prva opcija u mečevima Serije A, dok će Džeko više prostora za igru imati u Evropskoj ligi.

Romu u nastavku sezone očekuje serija teških utakmica poput onih s Milanom (28. februara) i Napolijem (21. marta), prije nego što odu na reprezentativnu pauzu. Između su dva okršaja s Bragom u Evropskoj ligi, plus još dva nova meča u slučaju prolaska protiv Portugalaca.

Što se tiče kapitenske trake, Fonseca zasad ostaje pri prvobitnom stavu, uprkos tome što ekipa nema problema s tim da je vrati Džeki.