Detalji dogovora
40

Iker Casillas i Sara Carbonero potpisali razvod braka, djeca će živjeti s majkom

H. H.
Iker i Sara su se vjenčali 2016. godine, ali je njihova veza trajala mnogo duže (Foto: Twitter)
Iker i Sara su se vjenčali 2016. godine, ali je njihova veza trajala mnogo duže (Foto: Twitter)
Legendarni španski golman Iker Casillas i novinarka Sara Carbonero potpisali su 6. aprila papire za razvod braka, a španski mediji otkrili su neke od uslova njihovog sporazuma.

Dogovor koji su postigli daje Carbonero skrbništvo nad djecom, dok će Iker održavati fleksibilan režim posjećivanja. Djeca, Martín (7) i Lucas (4) živjet će s majkom u kući koja je bila porodična rezidencija, dok nova adresa boravka Casillasa nije potpunosti jasna.

"Diez Minutos" izvještava da će Casillas živjeti u stanu koji je kupio prošlog ljeta u Madridu, dok magazin "Semana" uvjerava da se preselio kuću u naselju La Finca.

Navodno, riječ je o kući od 300 kvadratnih metara i šest terasa, s privatnim bazenom i pogledom na obližnje igralište za golf. Kuća je procijenjena na više od 1,7 miliona eura.

Brzina procesa razvoda jasno potvrđuje dobar odnos koji je bivši par zadržao, a to su potvrdili i zajedničkom izjavom, kada je već bilo poznato da će svako nastaviti svojim putem.

"Poštovanje, naklonost i prijateljstvo ostat će uvijek. Naš prioritet je iz naklonosti i predanosti osigurati dobrobit naše djece i zaštititi ih tako da odrastaju u stabilnom i zdravom okruženju", kazali su.

Iker i Sara su se vjenčali 2016. godine, ali je njihova veza trajala mnogo duže. Poznato je i da su razmijenili nježnosti tokom intervjua 2010. godine, kada je Casillas s reprezentacijom Španije postao svjetski prvak.

Također, oboje su imali zdravstvenih problema, Iker je doživio infarkt, a Sara se borila s rakom.