Reakcije na žrijeb
8

Ihtijarević: Postaviti se pobjednički od samog starta, Sarajevo podržava smanjenje broja stranaca

Piše: N. K.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Komitet za takmičenja Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je u Vogošći obavio žrijeb parova Premijer lige BiH za sezonu 2017/18., a već u prvom kolu očekuje nas veliki derbi između Sarajeva i Zrinjskog.

"Kao i prošle godine, na startu igramo veliki derbi. Ipak, treba odigrati 11 utakmica i kući i na strani ako želimo biti prvi. Tako ćemo se pokušati postaviti od samog početka. Nadam se da ćemo spremno dočekati prvenstvo", rekao je Faruk Ihtijarević, predstavnik FK Sarajevo na današnjem žrijebanju, a potom se dotakao i novog pravila o broju stranaca u Premijer ligi BiH:

"Sarajevo podržava odluku Nogometnog saveza i mislimo da će to natjerati klubove da domaćim igračima daju više šanse za igranje. U narednom periodu bi trebalo razmišljati i o većem skraćivanju".

Komentar na današnji žrijeb dao je i predstavnik HŠK Zrinjski Mario Pandža.

"Sličan je žrijeb kao i prošle godine jer krećemo s teškim utakmicama od samog početka. Tako je i ove godine gdje prvo idemo Sarajevu, a onda dočekujemo Široki Brijeg. Bitno nam je da odigramo dobro 22 utakmice i svaki meč je bitan", istakao je Pandža.