Curenje informacija
6

Igrica "Fantasy" napravila problem u Aston Villi, klub zabranio učešće igračima

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Trener engleskog premijerligaša Aston Ville Dean Smith govorio je o negativom utjecaju "Fantasy Premier League" igrice u vezi s curenjem informacija i vijesti iz ekipe navodeći primjer s nedavne utakmice protiv Leicestera.

Kapiten i najbolji igrač kluba Jack Grealish povrijedio se uoči utakmice 25. kola engleskog Premiershipa protiv Leicestera koja se igrala u nedjelju (1:2), a iako ta informacija nije trebala izaći u javnost do početka meča, "zahvaljujući" planetarno popularnoj igrici još u petak je bilo jasno da će Aston Villa svoj meč igrati bez ovog igrača.

Naime, tamošnji mediji objavili su informaciju kako su njegovi saigrači Matt Targett, Conor Hourihane i Neil Taylor izbacili ovog 25-godišnjaka iz svojih "Fantasy" timova, prije nego je povreda i zvanično potvrđena.

Navodi se da je informacije s ove igrice poprilično jednostavno dobiti i da trenutno nema propisa po kojima bi igrači snosili posljedice, a o svemu je govorio i trener Aston Ville Dean Smith.

"Obaviješten sam kako se ne društvenim mrežama šuškalo da Jack neće igrati. Ako informacije cure iz naše svlačionice, tražim krivca i kaznim ga", poručio je menadžer Ville na pitanje novinara, a klub je nakon svega odlučio zabraniti učešće u ovoj igrici svojim igračima.

Dalje se navodi kako Villa nije jedini tim koji je imao problem s curenjem informacija zbog transfera na "Fantasy" igrici. Informacije radi, na planetanrno popularnoj igrici cilj je napraviti najbolju ekipu za jedno kolo i pri tome se između utakmica ne mogu vršiti promjene.