Lucas Barrios
0

"Igrat ćemo za Cabanasa"

Totalsport
Salvador Cabanas (Foto: Reuters)
Salvador Cabanas (Foto: Reuters)
Salvador Cabańas, dugogodišnji paragvajski nogometni reprezentativac, nije doputovao na jug Afrike zbog dobro poznatog slučaja s početka godine.

Podsjetimo da je Cabańas ranjen 25. januara u Ciudad de Mexicu, u toaletu jednog restorana, kada ga je iz neposredne blizine nepoznata osoba upucala vatrenim oružjem u glavu. Metak kojim je ranjen i dalje se nalazi u njegovoj lobanji budući su liječnici procijenili da bi vađenje bilo preriskantno.

Cabańas se oporavlja od svega, a njegovi saigrači su najavili da će igrati u svakom susretu za njega. Prva utakmica koja im stiže je ona protiv aktuelnog svjetskog prvaka, Italije. Utakmica je na rasporedu u 20.30 sati u ponedjeljak.

"Imamo tri utakmice ispred sebe u grupi i u svakoj ćemo igrati za našeg Salvadora", rekao je Lucas Barrios, napadač dortmundske Borussije.

"Samo je bitno da se Salvador oporavi. Čujem da rehabilitacija traje bolje od svih predviđanja i svi smo ushićeni zbog toga. Nosimo ga u mislima ovdje na Mundijalu", rekao je selektor Paragvaja Gerardo Martino.