Golmanska legenda
4

Igrao s očevima, dočekao sinove: Buffon je sakupio četiri nevjerovatna para dresova

F. Z.
Foto: Twitter (Gianluigi Buffon)
Foto: Twitter (Gianluigi Buffon)
Gianluigi Buffon i njegov Juventus remizirali su u prvom susretu polufinala Kupa Italije rezultatom 1:1 na gostovanju kod Milana, a na golu ekipa iz Torina stajao je legendarni golman Gianluigi Buffon.

Napunio je 42 godine 28. januara, ali još uvijek nije donio odluku o tome da li će igrati i naredne sezone. Sastanak sa čelnicima Juventusa trebao bi održati u martu.

Buffon je nakon susreta s Milanom razmijenio dres s Danielom Maldinijem, sinom legendarnog Paola Maldinija s kojim je igrao u reprezentaciji Italije. Nakon što je pozirao s dresom mladog Maldinija Buffon je poručio:

"U svojoj kolekciji imam dres Enrica Chiese i njegovog sina Federica, Liliana Thurama i njegovog sina Marcusa, Georgea Weaha i njegovog sina Timothyja i sada Paola Maldinija i njegovog sina. Sada čekam njihovu unučad", rekao je Buffon.

Buffon je igrao s Enricom Chiesom u Parmi, s Maldinijem u reprezentaciji Italije, Weah koji je igrao u vrhu napada Milana bio mu je veliki protivnik, a Lilian Thuram još jedan saigrač iz Parme, a potom i Juventusa. Federico Chiesa danas igra za Fiorentinu, Timothy Weah za Lille, a Marcus Thuram za Borussiju Monchengladbach.