Porodica ga se odrekla
53

Igrao finale Svjetskog prvenstva za kadete, a sada je s 29 godina beskućnik

N. K.
Sebastian Canobra (Foto: Twitter)
Sebastian Canobra (Foto: Twitter)
Nekašadnji veliki nogometni potencijal Sebastian Canobra je 2011. godine igrao Svjetsko prvenstvo za kadete na kojem su se u finalu susreli njegov Urugvaj i Meksiko.

Canobra je tada ušao s klupe, a nakon prvenstva dobio je poziv jednog od najvećih klubova u zemlji Penarola.

Ipak, vrlo brzo je zaradio povredu ligamenata koja ga je na dugo vremena odvojila od nogometa te su se mjeseci potrebnog oporavka pretvorili u godine agonije.

Karijeru je uglavnom proveo u nižim ligama, a posljednju utakmicu odigrao je još 2018. godine za ekipu RKSV Scherpenheuvel.

Šest godina nakon završetka neslavne karijere, Canobra je beskućnik kojeg se odrekla i porodica budući da je ušao u probleme s drogom.

"Niko osim nas ne zna kroz šta smo prošli i kakvu smo mu pomoć pružali do posljednjeg dana kada nas je zamolio za pomoć. Svako ima pravo komentarisati jer je to javno objavljeno, ali molim za i ako niste upućeni u temu, poštedite se komentarisanja te situacije", rekao je Canobrin brat.

Ministarstvo za socijalni rad Urugvaja pokušalo je u decembru prošle godine pronaći utočište 29-godišnjaku koji je taj smještaj ubrzo napustio.

U priču se uključilo i Udruženje profesionalnih nogometaša Urugvaja koje je poručilo da će bivšem igraču mlađih kategorija reprezentacije pokušati pomoći na sve načine.