|

Igranje igrica donijelo posao 22-godišnjaku iz Beograda

Igranje igrica donijelo posao 22-godišnjaku iz Beograda
38
N. K.
15.10.2019. u 17:50
21
komentara
38

dijeljenja
Igranje igrica donijelo posao 22-godišnjaku iz Beograda
Oduševljeni fan igrice Football Managera živi svoj san nakon što je odlučio poslati srbijanskom klubu Bežanija listu svojih virtualnih dostignuća.
Naime, Andrej Pavlović (22) iz Beograda u igrici je preuzeo drugoligaški klub i odveo ga u polufinale Lige prvaka u razmaku od 16 godina te pobjeđivao velikane kao što su Manchester City, Tottenham i Bayern.

S Bežanijom, koja je smještena u novom Beogradu, također je osvojio 10 uzastopnih domaćih ligaških titula i šest Kupova Srbije.

"Neću se hvaliti, ali ja sam jedna vrsta legende u mom Football Manager univerzumu", rekao je Pavlović za SPORTbible.

Andrejin put u Ligi prvaka s Bežanijom Andrejin put u Ligi prvaka s Bežanijom


Unatoč svojim zapaženim postignućima u igrici, klub koji vodi trener Goran Dragoljić, bori se za goli život u stvarnom životu nakon što su dotakli dno zbog finansijskih problema.

Pavlović je zbog toga prošle sedmice odlučio klubu ponuditi svoje usluge i na njegovo iznenađenje, dodijelili su mu ulogu analitičara podataka.

"Obratio sam im se sa svojim postignućima na FM-u i sugerisao da im mogu pomoći. Nisam očekivao da će me nazvati. Imali smo prijateljski razgovor i direktor kluba me pitao mogu li doći u subotu na prvu utakmicu da vidi kako stvari idu. Zaista nisam mogao vjerovati. Bio sam šokiran, a kada smo razgovarali pitali su me da li bih mogao za njih volontirati jer finansijski loše stoje", rekao je.

Andrej Pavlović, 22-godišnjak iz Beograda Andrej Pavlović, 22-godišnjak iz Beograda


Andrej je u subotu kompletirao svoj prvi posao kao klupski analitičar podatak, kada je Bežanija osvojila tri boda protiv Dedinja pobjedom 2:1 na svom stadionu.

"Na internetu sam objavio neke kraće dijelove mog izvještaja, u kojima sam zabilježio nekoliko zanimljivih statistika u pogledu napada i odbrane", rekao je.

Nakon što su pročitali izvještaj, u klubu su bili impresionirani pa su ga zamolili da uradi još jedan izvještaj za utakmicu njihovog U-21 tima.

"Njihov mladi tim je da njih vrlo bitan", dodao je.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...