Zanimljiv angažman
38

Igranje igrica donijelo posao 22-godišnjaku iz Beograda

N. K.
Oduševljeni fan igrice Football Managera živi svoj san nakon što je odlučio poslati srbijanskom klubu Bežanija listu svojih virtualnih dostignuća.

Naime, Andrej Pavlović (22) iz Beograda u igrici je preuzeo drugoligaški klub i odveo ga u polufinale Lige prvaka u razmaku od 16 godina te pobjeđivao velikane kao što su Manchester City, Tottenham i Bayern.

S Bežanijom, koja je smještena u novom Beogradu, također je osvojio 10 uzastopnih domaćih ligaških titula i šest Kupova Srbije.

"Neću se hvaliti, ali ja sam jedna vrsta legende u mom Football Manager univerzumu", rekao je Pavlović za SPORTbible.

Andrejin put u Ligi prvaka s Bežanijom
Andrejin put u Ligi prvaka s Bežanijom

Unatoč svojim zapaženim postignućima u igrici, klub koji vodi trener Goran Dragoljić, bori se za goli život u stvarnom životu nakon što su dotakli dno zbog finansijskih problema.

Pavlović je zbog toga prošle sedmice odlučio klubu ponuditi svoje usluge i na njegovo iznenađenje, dodijelili su mu ulogu analitičara podataka.

"Obratio sam im se sa svojim postignućima na FM-u i sugerisao da im mogu pomoći. Nisam očekivao da će me nazvati. Imali smo prijateljski razgovor i direktor kluba me pitao mogu li doći u subotu na prvu utakmicu da vidi kako stvari idu. Zaista nisam mogao vjerovati. Bio sam šokiran, a kada smo razgovarali pitali su me da li bih mogao za njih volontirati jer finansijski loše stoje", rekao je.

Andrej Pavlović, 22-godišnjak iz Beograda
Andrej Pavlović, 22-godišnjak iz Beograda

Andrej je u subotu kompletirao svoj prvi posao kao klupski analitičar podatak, kada je Bežanija osvojila tri boda protiv Dedinja pobjedom 2:1 na svom stadionu.

"Na internetu sam objavio neke kraće dijelove mog izvještaja, u kojima sam zabilježio nekoliko zanimljivih statistika u pogledu napada i odbrane", rekao je.

Nakon što su pročitali izvještaj, u klubu su bili impresionirani pa su ga zamolili da uradi još jedan izvještaj za utakmicu njihovog U-21 tima.

"Njihov mladi tim je da njih vrlo bitan", dodao je.