Turnir na Otoci
21

''Igraj fudbal, živi život'': Sarajevo i Budućnost igraju u finalu

Piše: Edin Isanović
Odigrane su utakmice 3. kola Međunarodnog turnira G-Drive ''Igraj fudbal, živi život'' koji se održava na stadionu Otoka u Sarajevu. U grupi A Željezničar i Budućnost su odigrali 0:0, a taj rezultat odveo je ekipu iz Podgorice u finale. U drugom meču Olimpija je savladala Partizan rezultatom 3:2.

U grupi B Sarajevo je deklasiralo Olimpic 7:0 i izborilo finale, dok je Slovačko savladalo Cibaliu 2:1. U finalnom dvoboju snage će u nedjelju odmjeriti Sarajevo i Budućnost iz Podgorice. U borbi za treće mjesto sastaće se Slovačko i Željezničar.

U grupi A Budućnost je u okršaju sa Željezničarom imala namjeru da odigra neriješeno. Na kraju su uspjeli sačuvati svoju mrežu i ostati na prvoj poziciji. Napadi tima sa Grbavice završavali su na šesnaest metara i krajnji rezultat bio je 0:0.

U drugom meču Olimpija je bila bolja od Partizana, a tim iz Slovenije slavio je 3:2. Odlična utakmica sa mnogo prilika na obje strane. Gol za Olimpiju u prvom poluvremenu postigao je Vukičević. U nastavku mnogo otvorenija igra sa mnogo golova u obje mreže.

Pogotke za tim iz Ljubljane postigli Stjepanović i Kregar, dok su za Partizan pogađali Milosavljević i Janković.

U grupi B Sarajevo je sjajnom igrom savladalo Olimpic 7:0. Već u prvih 45 minuta bilo je 5:0 za Bordo tim. Pogađali su Šahbazović tri puta, Jašarević i Đokanović po jednom.

U drugom poluvremenu Sarajevo je nastavilo u istom tempu tako da smo vidjeli još golova u mreži Vukova. Strijelci su bili Nikolić i Šarić. Na kraju 7:0 i plasman u finale za Sarajevo koje će imati priliku da po drugi put osvoji ovaj turnir.

U drugom meču Slovačko je bilo bolje od Cibalije, a slavili su 2:1. Golove za goste iz Češke postigli su Reljola i Polasek, dok je jedini gol za tim iz Vinkovaca dao Beljo. Slovačko je ovim trijumfom osiguralo utakmicu za treće mjesto protiv Plavih sa Grbavice.

U nedjelju u 11:00 sati Željezničar i Slovačko igraju za treće mjesto, dok je finale između Sarajeva i Budućnosti na progarmu u 13:00 sati.