Turnir na Otoci
11

''Igraj fudbal, živi život'': Pobjede Budućnosti i Željezničara, Sarajevo remiziralo

Piše: E. I.
Odigrane su utakmice 2. kola Međunarodnog turnira G-Drive ''Igraj fudbal, živi život'' koji se održava na stadionu Otoka u Sarajevu. U grupi A Budućnost je savladala Partizan rezultatom 3:2, dok je Željezničar bio bolji od Olimpije i pobijedio 2:1.

Plavi sa Grbavice i tim iz Podgorice imaju po šest bodova i u međusobnom okršaju odlučit će ko će igrati finalni dvoboj.

U grupi B Sarajevo i Cibalia su remizirali 1:1, a Olimpic i Slovačko odigrali su meč bez golova. U ovoj grupi Bordo tim i ekipa iz Vinkovaca skupili su po četiri boda. Treće kolo će odrediti putnika u finale.

Budućnost i Partizan otvorili su drugi dan, a crnogorski tim je slavio 3:2. Obje ekipe su igrale otvoreno. Partizan je poveo odličnim pogotkom iz slobodnog udarca, a strijelac je bio Igor Sehapi. No, Budućnost je brzo poravnala preko Bulatovića. To je bio rezultat prvog dijela. U nastavku tim iz Podgorice brzo postiže gol preko Lugoše. Međutim, Beograđani se vraćaju polovinom drugog dijela kada stižu do 2:2. No, Budućnost je u posljednjoj minuti stigla do važnog trijumfa i tri boda. Sa jedanaest metara pogodio je Bojan Roganović.

U drugom dvoboju ove grupe tim sa Grbavice slavio je protiv Olimpije 2:1. U prvom poluvremenu Plavi su vodili 1:0, a jedini gol postigao je Osmanović. Gosti iz Ljubljane ostali su s igračem manje u polju jer je crveni karton zaradio Kregar. U drugom dijelu Olimpija kreće snažno. No, to je otvorilo dosta prostora mladim igračima Željezničara koji preko Nuhanovića dolaze do 2:0. Olimpija je do kraja utakmice uspjela smanjiti preko Jakupovića s jedanaest metara za konačnih 2:1.

U grupi B tim sa Koševa je na krilima pobjede nad ekipom Slovačko dočekao Cibaliju iz Vinkovaca. Semafor je na kraju pokazivao 1:1. Tim iz Hrvatske došao je prvi u vodstvo, a strijelac je bio Isasegija u 10. minuti. Bordo tim je nakon primljenog pogotka krenuo ofanzivnije, a inicijativu su krunisali pogotkom u drugom poluvremenu preko Šahbazovića. Do kraja ovog okršaja nije bilo golova. U 3. kolu Sarajevo igra protiv Olimpica, a Cibalia će odmjeriti snage sa Slovačkim. Ako obje ekipe skupe po 7 bodova putnika u finale odlučivat će gol razlika.

Olimpic i Slovačko odigrali su 0:0. Najčešće se igralo između dva šesnaesterca, a najbolju priliku imali su gosti u 85. minuti, ali Dvoracek nije iskoristio kazneni udarac. Obje ekipe imaju po 1 bod i izgubile su šanse za plasman u samu završnicu.