Šesti turnir
70

Igraj fudbal, živi život: Na Otoci će nastupati mladi igrači Sarajeva, Željezničara, Partizana...

Klix.ba
Šesti međunarodni fudbalski turnir U17 Sarajevo "Igraj fudbal, živi život" održat će se od 15. do 18. juna na stadionu Otoka u Sarajevu.

Turnir će okupiti blizu 160 mladih fudbalera uzrasta do 17 godina, koji će odmjeriti snage u dvije grupe. Učestvovat će mladi igrači iz fudbalskih klubova Olimpic, Sarajevo, Željezničar, Partizan, Olimpija, Cibalia, Budućnost i Slovačko. Ekipe će biti podijeljene u dvije grupe, a u finale će se plasirati pobjednici grupa.

“Prvu utakmicu igrat će Sarajevo i Slovačko u četvrtak od 11:00 sati. Nakon meča između Željezničara i Partizana koji je na rasporedu u 13:00 sati bit će održana ceremonija otvaranja kojoj će prisustvovati promotori turnira Vlatko Glavaš i Mladen Krstajić, nekadašnje fudbalske vedete. Turnir ne bi mogli organizirati bez kompanije G-Petrol. I velika nam je čast što su već četiri godine sponzori takmičenja” istakao je Dejan Radović ispred Udruženja ''Profesional'' koji je organizator takmičenja.

Na konferenciji za novinare prisutnima se obratio promoter ovogodišnjeg fudbalskog turnira bivši kapiten i trener reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlatko Glavaš.

“Drago mi je što mladi igrači iz BiH imaju priliku da odmjere snage s vršnjacima iz renomiranih regionalnih klubova. Ubijeđen sam da će većina njih biti dobri profesionalni fudbaleri i budući reprezentativci. Pozvao bih publiku da u što većem broju dođe na Otoku i uživa u predstavama mladih fudbalera”, izjavio je Glavaš.

Organizatori su se zahvalili GAZPROM-u, Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Kantonalnom ministarstvu kulture i sporta, Gradu Sarajevo, Općini Novi Grad i drugim sponzorima.