Nesvakidašnja scena
221

Igrači Zrinjskog trčali do autobusa kako bi slavili s navijačima, uručen im je pehar Kupa BiH

D. P.
Igrači Zrinjskog trče ka autobusima gdje su smješteni navijači (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: E. M./Klix.ba)
Nakon što su osvojili drugi uzastopni, a treći ukupno trofej Kupa Bosne i Hercegovine, nogometaši Zrinjskog proslavili su veliku pobjedu nad Borcem u Banjoj Luci.

Zrinjski je u obje utakmice protiv Borca slavio rezultatom 1:0 i tako s ukupno dva gola prednosti osvojio novi trofej u Kupu BiH. U današnjoj utakmici u Banjoj Luci gosti su zasluženo slavili golom Matije Malekinušića u 81. minuti.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka Irfana Peljte, uslijedilo je veliko slavlje gostiju, a na teren su utrčali svi rezervni igrači i članovi stručnog štaba Zrinjskog. No, vidjeli smo jednu interesantnu scenu koja priliči samo nogometu u našoj zemlji.

Kako to praksa često nalaže, gostujući navijači ispraćeni su sa stadiona prije posljednjeg sudijskog zvižduka, a sve zbog bezbjednosnih razloga. Dok su gostujući navijači bili u autobusima, Peljto je označio kraj utakmice, a nogometaši Zrinjskog su otrčali do autobusa kako bi slavili sa svojim navijačima.

Nakon što je završeno slavlje, uslijedilo je dodjeljivanje pehara i medalja, a to su izvršili čelnici Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković, Ivan Beus i Irfan Durić.

Trener gostiju Željko Petrović istakao je kako je Zrinjski učinio nešto fenomenalno, pošto je u dvije godine u Kupu primio samo jedan gol.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Ovo je fenomenalno. Ja sam ponosan, u dvije godine 31 gol dali, a jedan smo primili. Čestitam ovim momcima", poručio je crnogorski stručnjak ukratko.

Pred Zrinjskim i Borcem je još posljednje kolo Wwin lige Bosne i Hercegovine u nedjelju. Zrinjski će na gostovanje Igmanu u Konjic, a Borac gostuje Željezničaru na Grbavici.