Slavlje ispred tribine
248

Igrači Željezničara vatreno proslavili pobjedu sa svojim navijačima: "Gazi Pitare"

D. P.
Slavlje nakon utakmice na Grbavici (Foto: I. L./Klix.ba)
(Foto: I. L./Klix.ba)
Nakon pobjede u sarajevskom derbiju, uslijedilo je veliko slavlje nogometaša i navijača Željezničara na gotovo ispunjenoj Grbavici uz vatromet i pjesme.

Plavi su rezultatom 3:0 razbili najvećeg rivala Sarajevo, a nakon pobjede uslijedilo je veliko slavlje na Grbavici, kakvih u posljednje vrijeme nije bilo mnogo.

Golovima Amera Hiroša u prvom te dvostrukog strijelca Marina Galića u drugom poluvremenu Željezničar je ostvario vjerovatno i najbolju pobjedu ove sezone, a to je upotpunilo lijepu noć navijačima Plavih na Grbavici.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka sudije Ermina Sivca, krenulo je veliko slavlje navijača. Plavi su zajedno sa svojim miljenicima ispred južne tribine pjevali pjesme i zagrljeni navijali "Gazi Pitare".

Nema sumnje da će slavlje u plavom dijelu grada biti do kasno u noć, a ovom pobjedom Željezničar je izašao iz opasne zone i skočio na osmu poziciju.

Inače, u dosadašnjih 151 odigranih duela Željezničar ima 47 pobjeda, Sarajevo je slavilo 45 puta, a 59 utakmica je završeno bez pobjednika. Gol-razlika je u korist Željezničara 186:182.