Sjajan potez
30

Igrači Southamptona se odrekli sedmičnih plata i proslijedili novac u humanitarne svrhe

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Southamptona odrekli su se sedmičnih primanja nakon debakla od Leicestera rezultatom 9:0 te su taj novac odlučili donirati u humanitarne svrhe.
Pobjeda Leicestera protiv Southamptona je ujedno i najveća gostujuća pobjeda u historiji Premiershipa, a kako bi se makar malo izvinili svojim navijačima, igrači ovog kluba odlučili su se odreći jedne sedmične plate i taj novac donirati u humanitarne svrhe.

Kako navode britanski mediji, sve igrače Southamptona je bilo stid zbog debakla koji su doživjeli pred svojim navijačima, a s obzirom na to da su izgubili rezultatom 9:0, oni smatraju da uopšte nisu zaslužili platu za tu sedmicu pa će novac umjesto na privatne račune prosijediti onima kojima je on puno potrebniji.

Ovaj potez svakako je zaslužio sve pohvale i pokazao da postoje nogometaši koji u potpunosti razumiju svoje navijače, ali su i svjesni ogromnih sedmičnih primanja, pa kada su već negativno ispisali historiju Premiershipa, onda su odlučili napraviti sjajan gest.

Southampton već u ovoj sedmici očekuje još teži zadatak od onog protiv Leicestera, odnosno dva duela protiv Manchester Cityja. Prvo će ove dvije ekipe igrati u Liga kupu, a nakon toga i u Premiershipu.