Strašna tragedija
0

Igrači snimljeni nakon horor-scena: Grom usmrtio brazilskog nogometaša na terenu

D. P.
(Foto: Screenshot)
(Foto: Screenshot)
Brazilski sport zadesila je velika tragedija nakon što je udar groma usmrtio mladog nogometaša Caija Henriquea (21).

Kamere su snimile užasan trenutak kada je munja udarila u nogometno igralište tokom kup utakmice u Brazilu. Smrtno je stradao jedan nogometaš, dok je još šest ranjeno.

Lokalni brazilski mediji objavili su kako je igrač punog naziva Caio Henrique de Lima Goncalves hitno prebačen u bolnicu u mjestu Santo Antonio da Platina, ali da mu spasa nije bilo. Preminuo je ubrzo nakon što se sve dogodilo 10. decembra.

Snimci i fotografije nastale s tribina pokazuju užasne scene u kojima veliki broj nogometaša leži nepomično na terenu, dok službene osobe očajnički jure kako bi ih odveli na sigurno.

Tokom cijele utakmice padala je jaka kiša, a prijetnja drugog udara munje činila se i više nego mogućom. Petorica od šestorice povrijeđenih nogometaša još uvijek su u bolnici, dan i po nakon što se tragedija dogodila.

Video možete pogledati ovdje.

Caio je, inače, igrao utakmicu za svoj Uniao Jaiirense protiv Parane u regionalnom kupu Brazila. Podsjetimo, u septembru se dogodila slična tragedija u Meksiku kada je od udara groma na terenu preminulo dvoje nogometaša.