Almir Turković
0

"Igrači Širokog bili su izuzetno korektni"

Sarajevo-x.com
Almir Turković (Foto: FKSinfo.com)
Almir Turković (Foto: FKSinfo.com)
Ne smiruju se tenzije nakon tragedije u Širokom Brijegu. U međuvremenu, u Sarajevu i pomenutom hercegovačkom gradu održani su protesti. Za razliku od nedjelje, kada je većina informacija upućivala na to da su sukob izazvale "Horde zla", u ponedjeljak je sve bilo drugačije. Da napomenemo, navijači tima sa Koševa otputovali su na Pecaru u velikom broju kako bi proslavili svoj 22. rođendan (navijačka grupa osnovana 6. oktobra 1987.)

Nažalost, desila se tragedija. Vedran Puljić, koji je izgubio život u neredima prije utakmice, ubijen je hicem iz vatrenog oružja. Isti dan predao se Oliver Knezović. No, noć sa ponedjeljka na utorak uspio je pobjeći policiji. Na koji način utvrdit će istraga. Almir Turković prvi asistent Mehmeda Janjoša potvrdio je za naš portal da su igrači Sarajeva dan ranije otputovali u Hercegovinu kako bi se što bolje pripremili za ovaj dvoboj.

"Noć prije utakmice sasvim normalno smo šetali gradom. U miru smo čekali okršaj sa našim suparnikom. Kada smo izašli na zagrijavanje čuli smo da se nešto dešava oko stadiona. Svi prisutni su mogli čuti da se pucalo iz iz vatrenog oružja", kaže Turković.

Podvukao je da su odmah nakon toga odlučili da ne igraju utakmicu.

"U tim trenucima tražili smo od organizatora da se pristalicama bordo boje omogući bezbjednost na stadionu ili u protivnom nećemo igrati meč", priča on. "Povukli smo se u svlačionicu i razgovarali sa našim šefom struke. Saopšteno mu je da nećemo izaći na travnjak. Kapiten Muhamed Alaim je nakon toga sa Mehmedom Janjošem otišao do delegata kako bi prenijeli naš stav. Pošto su svlačionice u podrumu popeli su se uz stepenice koje vode ka izlazu iz stadiona. Tada je Alaim primjetio nemile scene i izašao je da pokuša smiiriti situaciju. Nažalost, Vedran mu je izdahnuo na rukama. Vratio se u svlačionicu i izgovorio 'Ubiše dijete'. Zavladao je muk i nevjerica. Niko više od nas ne razmišlja o nogometu. U svemu treba napomenuti da su čelni ljudi i igrači Širokog Brijega bili izuzetno korektni“.