Romina predsjednica
0

"Igrači se ne ponašaju u skladu s primanjima"

Totalsport
Romini nogometaši porazom 4-1 doveli su u pitanje nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, štoviše, uopće nije realno da će se sljedeće sezone naći u elitnome društvu.

U ovome trenutku Roma drži šesto mjesto u Seriji A, a Fiorentina koja ih je i svladala u posljednjem kolu nalazi se na četvrtom mjestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. S time da će i ona skliznuti pobijedi li Genoa Bolognu u nedjeljnom dvoboju. Dogodi li se to Roma će biti osam bodova udaljena od četvrtoga mjesta (60-52) i može se nadati tek malome čudu da ostvari željeno.

Svjesna je toga i predsjednica kluba Rosella Sensi koja od svojih nogometaša zahtijeva “zalaganje, profesionalizam i dostojanstvo iz poštovanja prema navijačima.”

  • Itekako dobro znamo da je ova sezona odrađena s pola momčadi. Bilo je mnogo ozljeda među igračima, zbog kojih su se ostali žrtvovati igranjem na njima neprirodnim pozicijama ili nedovoljno zaliječeni, ali došlo je vrijeme za okretanje nove stranice. Ne želim razgovarati o Ligi prvaka ili Kupu UEFA-e, ono što želim jest zalaganje i profesionalizam zbog velikog broja naših navijača koji su putovali u Firencu na utakmicu.

Ipak, predsjednicu kluba ne smetaju samo porazi Rominih nogometaša.

  • Pitam se kako je moguće da smo zaradili 12 crvenih kartona kada smo momčad koja radi najmanje prekršaja u prvenstvu. Gotovo svi su zarađeni zbog lošeg ponašanja na terenu, što otežava povratak u utakmicu nakon rezultatskog minusa. Trener Luciano Spaletti je učitelj i ja ga poštujem, pa ga pozivam da pokaže igračima zbog čega su kažnjavani. Istina je da su nam ozljede “odnijele” pola momčadi, ali istina je da ne možemo pobjeđivati kada trećinu sezone igramo s desetoricom igrača. Treba poraditi na koncentraciji pojedinaca od kojih zahtijevam da se ponašaju u skladu sa svojim primanjima - zaključila je Sensi.