Evropska liga
77

Igrači Sarajeva u optimističnom raspoloženju dočekuju revanš protiv Zarije

Piše: E. B.
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo se na Butmiru sprema za uzvratni susret prvog pretkola Evropske lige protiv moldavske Zarije.

U prvom meču Moldavci su slavili rezultatom 2:1, a pogodak za Sarajevo je postigao Marko Mihojević, koji je nakon odlaska Harisa Duljevića preuzeo kapitensku traku ekipe sa Koševa.

"Drago mi je što sam postigao veoma bitan pogodak u Moldaviji. Dobro smo se pripremili i očekujemo prolaz dalje. Publika se zaželjela utakmica, a mi ćemo dati maksimum da ponovimo igru iz drugog poluvremena iz Moldavije jer je to ključ za prolazak dalje", rekao je Mihojević.

Igrači Sarajeva, kako bi sačuvali teren na Koševu, spremaju se u Butmiru u Trening centru FK Sarajevo, a šef stručnog štaba ekipe Mehmed Janjoš može računati na sve igrače koji su prijavljeni za prvo pretkolo.

Mihojevićev partner iz srca odbrane Saša Novaković smatra kako se prvo poluvrijeme iz Moldavije ne smije ponoviti.

"Nemamo šta kalkulisati, moramo ih napasti. Ovo vrijeme do utakmice smo izanalizirali greške, pogotovo iz prvog poluvremena koje je bilo katastrofalno i to nas je koštalo poraza. Pripremili smo se i imamo plan za četvrtak", rekao je Novaković.

Jedan od igrača od kojih se u napadu najviše očekuje je Anel Hebibović, koji je kao i Mihojević optimista.

"Pripreme idu dobro, treninzi također. Najbitnije je da nemamo povrijeđenih. Pripremamo se za Zariju, vidjeli smo da je to dobra i spremna ekipa. Pogodak što smo postigli će nam dobra donijeti u narednoj utakmici. Nadam se da ćemo slaviti i proći dalje pred našim navijačima koji će nam biti 12. igrač", kaže Hebibović.

Dodajmo i to kako je u prodaju pušteno 20.000 ulaznica za meč protiv Zarije (četvrtak, 20 sati).