Nedostajala trojica
118

Igrači Sarajeva trenirali u kampu, Musemić detektovao pozicije koje treba pojačati

Piše: N. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva su u svom trening centru u Butmiru obavili trening uoči nove sezone u kojoj će ih i dalje predvoditi Husref Musemić, koji je nedavno potpisao novi ugovor s Bordo klubom.

"Sve je brzo počelo. Čeka nas naporna i teška sezona. Naše ambicije su uvijek velike. Pokušavamo što prije riješiti sve oko igračkog kadra i nadamo se da ćemo do odlaska u Sloveniju u četvrtak imati još dva, tri igrača na pozicijama gdje smo deficitirani. Nadam se da nećemo previše mijenjati. S nekim igračima nismo zadovoljni, ali bitno je samo što bolje da se spremimo. U radu je spas, moramo biti još više profesionalci, više raditi i biti još bolji", rekao je Musemić.

Trener Sarajeva je potom otkrio kako ekipi nedostaje štoper, ali i jedan vezni igrač jer je pitanje oko Miloša Stanojevića još uvijek otvoreno.

"Ne znamo kad će se vratiti. Uskoro će biti pregledi i vidjet ćemo kada na njega možemo računati. Želje su jasne. To su uglavnom igrači koji igraju defanzivnije. Nadam se da ćemo riješiti poziciju lijevog beka. Bekić je otišao, Pidro će biti dugo van terena i na njega dugo nećemo računati. Ima tu određenih problema, nećemo žuriti, ne želimo da pogriješimo, kao što nismo ni zimus. Crepulja je u trenažnom procesu, ugovor mu je istekao, pregovara s klubom i nije to više do mene", poručio je Musemić.

Novo ime u ekipi Sarajeva je Slobodan Milanović, koji je stigao iz Krupe.

"Privikavam se i upoznajem ekipu. Sve je na odličnom nivou i sada je na nama da se dobro pripremimo. Ovo je veliki korak u mojoj karijeri. Na meni je da svaku šansu iskoristim i da se dokazujem", rekao je Milanović.

Osim njega, pojačanje Sarajeva za novu sezonu je i Nebojša Gavrić, koji je stigao iz Bačke.

"Sjajni su utisci. Najvažnije je uvijek da vas saigrači prihvate dobro. Momci su fenomenalni i to se odmah vidi. To je vjerovatno uticalo na rezultate, uslovi za rad su fantastični. Kada je stigla ponuda kluba kakav je Sarajevo, nisam previše razmišljao. Brzo smo se dogovorili za sve", poručio je Gavrić.

Danas nisu trenirali Krste Velkoski i Anel Hebibović, dok je Stanojević sa strane posmatrao saigrače.