Saznaje Klix.ba
2

Igrači Sarajeva se testiraju na koronavirus i čekaju smjernice za put u Banju Luku

K. H.
Igrači Sarajeva slave vodeći pogodak protiv Širokog Brijega (Foto: D. S./Klix.ba)
Igrači Sarajeva slave vodeći pogodak protiv Širokog Brijega (Foto: D. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva u ovim trenucima rade testiranje na koronavirus te će, ukoliko rezultati pokažu da su negativni, otputovati u Banju Luku gdje ih u srijedu očekuje meč protiv Krupe u okviru osmine finala Kupa BiH.
Čak šest nogometaša Širokog Brijega koji su nastupali na subotnjoj utakmici 11. kola Premijer lige BiH protiv Sarajeva zaraženo je koronavirusom, što je hercegovački tim potvrdio u ponedjeljak navečer, a zbog svega će svi igrači Sarajeva uraditi testiranje kako bi se uvjerili da su zdravi te da bez problema mogu krenuti put Banje Luke.

Saznajemo da se svi igrači FK Sarajevo osjećaju dobro i da niko od njih trenutno ne osjeća nikakve simptome, a klub je na svoju ruku, odnosno iz mjera predostrožnosti odlučio testirati sve igrače kako bi se još jednom uvjerili da su svi zdravi i spremni za izazove koji ih očekuju.

Nogometni savez BiH smatra da se utakmica protiv Krupe može odigrati bez ikakvih problema, a ukoliko bi neki igrač Sarajeva danas saznao da je pozitivan na koronavirus, on bi se vodio kao povrijeđen igrač i samo bi on morao otići u izolaciju.

Ekipa Širokog Brijega je prije utakmice na Koševu, a usljed razvoja cjelokupne situacije, o svemu telefonski obavijestila Bordo tim i Nogometni savez BiH, no oni su odlučili da se utakmica mora igrati.

Podsjećamo, Bordo tim sutra od 15 sati igra meč osmine finala Kupa BiH protiv Krupe u gostima.